10 مورد از فواید دوغ

1- مصرف دوغ به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، پوسیدگی دندانها را کاهش داده و به دلیل دارا بودن باکتریهای مفید از جمله استرپتوکوکوس، ترموفیلوس، ولاکتوباسیلوس، بولگاریکوس بر حفظ سلامت گوارش موثر بوده و سبب عدم رشد میکروارگانیسم های مضر می شود، همچنین مصرف این نوشیدنی به عنوان یک نوشابه لبنی، یک جهارم نیاز روزانه بدن به کلیسم را تامین می کند. دوغ بهتر است بدون گاز و کم نمک بوده، زیرا دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماری های قبلی، عروقی و نیز فشار خون را افزایش میدهد.


2- متخصصان تغذیه بر اهمیت مصرف مواد لبنی جهت حفظ سلامت استخوانها در کودکان تاکید میکنند. پژوهشگران معتقدند مصرف دست کم دو وعده لبنیات در روز از جمله دوغ در سن کودکی، در افزایش تراکم  استخوانها در بزرگسالی اهمیت بسزایی دارد. پژوهشگران با بررسی گروهی از کودکان و نوجوانان اعلام کردند: سلامت استخوانهای نوجوانانی که در سن کودکی به مقدار کافی لبنیات مصرف کرده اند، به مراتب بهتر از کودکان دیگر است.


3- خواص متفاوت دوغ و ماست و تاثیر مطلوبی که می تواند برای افراد داشته باشد، سالهاست که مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است اما با این وجود هنوز افرادی هستند که نمی دانند فرآورده های  تخمیری (از جمله دوغ) چه فوایدی را میتواند برای آنها در برداشته باشد. نوشیدنی دوغ می تواند سلامت بدن شما را به طریق مختلف افزایش  بخشد. فواید برجسته دوغ به دلیل فرآیندی که طی آن تهیه می شود، بوجود میاید. این ماده لبنی حاوی باکتری هایی است که برای عمکرد مطلوب بدن ضرروی می باشند.
4- باکتریهای مفید موجود در نوشیدنی دوغ از رشد باکتریها زیان آور که سبب ایجاد عفونت، چرک و سایر بیماری ها می شود، جلوگیری میکند. اگر میزان باکتریهای خوب بدن (فلورطبیعی روده) در سطح مطلوبی قرار داشته باشد، آن وقت سیستم گوارشی بهتر عمل کرده و سیستم ایمنی بدن نیز ارتقاء پیدا خواهد کرد، همچنین این باکتری خوب، از ترش کردن معده نیز جلوگیری می کند.
5- تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف نوشیدنی خواص دوغ گاز دار  به دلیل دارا بودن باکتریهای مفید موجود در آن از عفونت مجاری ادراری جلوگیری می کند، زمانی که فرد از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده می کند، این دارو سبب از بین بردن باکتری های مفید بدن (فلورطبیعی روده) شده که اگر بطور مکرر محصولات لبنی تخمیری از جمله دوغ  و ماست مصرف گردد، سطح فلورر روده در حد نرمال باقی خواهد ماند.
6-محصولات لبنی تخمیری (ازقبیل دوغ ) میزان لاکتوز آنهادر حد پائینی قرار داشته که می تواند جایگزین خوبی برای شیر، در افرادی که تحمل به لاکتوز دارند، باشد. افرادی که به لاکتوز حساسیت داشته و نمی توانند از مواد لاکتوزدار استفاده کنند، میتوانند نوشیدنی دوغ را به عنوان تامین کننده کلسیم بدن برای خود انتخاب نمایند. عدم تحمل لاکتوز شایع ترین نوع عدم تحمل به کربوهیدرات بوده و همه گروه های سنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
7-نوشیدنی دوغ  از فرآورده های لبنی تخمیری بوده و دارای میزان کلسیم خوبی می باشد که برای حفظ سلامت استخوانها و دندانها از اهمیت بالایی برخوردار است. کلسیم برای افرادی که دارای تراکم استخوانی پایینی بوده و همچنین بیماران مبتلا به بیماران پوکی استخوان مفید میباشد. میزان متعادلی از کلسیم می تواند بدن را سلامت نگه داشته و آن را به کاهش وزن تشویق نماید.
8-محصولات لبنی تخمیری (دوغ وماست) منبع مناسبی از پروتئین می باشند. پروتئین انرژی زیادی به بدن داده و به شما کمک می کند که در طول روز سالم، شاداب و سرزنده باشید. بسیاری ازسیستمهای داخلی بدن برای ترمیم خود نیازمند پروتئین میباشند  بویژه  ماهیچه ها. پروتئین موجود در لبنیات تخمیری سبب پر شدن معده شده و فرد برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری میکند.
9- یک نوشیدنی لبنی مناسب که می تواند جای نوشیدنی های گازدار شیرین را در سبد غذایی ما ایرانیها بگیرد دوغ است. یک نوشیدنی سالم مفید که تامین کننده نیاز روزانه به کلسیم و حاوی ویتامینهای (ب2، ب6 و ب12)است، از اینرو دقیقا برعکس نوشابه های شیرین قوی کننده استخوانهاست، همچنین مصرف دوغ در وعده شام سبب احساس آرامش در هنگام خواب می شود.
10-دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارد، اگر بطور مرتب دوغ مصرف کنید، باکتری های مفید موجود در این نوشیدنی لبنی (استر پتوکوکوس ترموفیلوس  ولاکتوباسیلوس بولگاریکوس ) در دستگاه گوارش جای گرفته و اثرات بسیار مفیدی بر سلامت روده کوچک خواهد داشت. مصرف مداوم نوشیدنی دوغ همچنین سبب پیشگیری از بیماری های روده ای می شود.

Post Author: admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *