طرز تهیه خامه ترش

خامه ترش Sour Cream از فرآورده‌های اسیدی شده و ترش محسوب می‌شود که برای تهیه آن شیر با باکتری‌ای به نام استارتر که جزو باکتری‌های مفید است، تخمیر و در نتیجه ترش می‌شود. البته ترش شدن شیر به معنای فاسد شدنآن نیست بلکه به معنای تخمیر شدن آن است و با این روش بافتی لطیف و طعم خوبی پیدا می‌کند.

Image result for ‫خامه چیست‬‎

از نظر تغذیه‌ای، تفاوت خاصی بین خامه ترش و معمولی وجود ندارد. انتخاب خامه ترش به ذائقه فرد بستگی دارد.

فرآیند تخمیر در مواد غذایی از نظر تغذیه‌ای ارزش مواد مغذی موجود در آن را افزایش می‌دهد. در این فرایند “باکتری‌های اسید شیر” که در هنگام پاستوریزه شدن نابود شده‌اند جایگزین می‌شوند و باعث تولید ترکیب‌های مفید تغذیه‌ای مانند انواع ویتامین‌ها و پپتیدها و جذب بهتر اسیدهای آمینه می‌شود. همچنین در اثر این فرآیند، جذب کلسیمو برخی عناصر در بدن بهتر صورت می‌گیرد.

خامه ترش که در تمامی کشورها به وفور دیده می‌شود برای تهیه انواع شیرینی، کیک، ساندویچ، غذا و … به کار می‌رود و یکی از داروهای مفید برای کسانی که غذایشان دیر هضم می‌شود می‌باشد.

طرز تهیه خامه خوشمزه ترش

  • همیشه برای درست کردن خامه ترش به مقدار مساوی باید از ماست و خامه استفاده کرد.
  • ابتدا ماست ترش را با خامه کاملاً با هم مخلوط می‌کنیم. سپس آن را روی حرارت می‌گذاریم تا به دمای 60 درجه برسد به هیچ عنوان نباید به نقطه جوش نزدیک شود. از روی حرارت برداشته و به مدت 7 تا 8 ساعت در فضای آشپزخانه قرار می‌دهیم. بعد از آن درون شیشه کرده و داخل یخچال می‌گذاریم.
  • توجه داشته باشید اگر به طور اتفاقی به صورت سریع به خامه ترش احتیاج پیدا کردید می‌توانید این کار را فقط با مخلوط کردن ماست و خامه انجام دهید و استفاده کنید.

جایگزینی

  • اگر خامه ترش را برای استفاده در سوپ لازم دارید می‌توانید خامه معمولی را جایگزین کرده و استفاده کنید.
  • در صورتی که خامه ترش را برای تهیه انواع کیک نیاز داشته باشید، می‌توانید از ماست تازه استفاده کنید. همچنین از پنیرخامه‌ای، مایونز و یا از مخلوط ماست و مایونز به عنوان جایگزین بهره ببرید.

نویسنده مطلب: admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *