سبزیجات قاتل سرطان است

میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد غذایی ضدسرطان هستند و هر چه رنگ آنها بیشتر باشد خاصیت ضدسرطانی آنها بیشتر است . این مواد غذایی از یک راه دیگر هم خطر ابتلا به سرطان را پایین می آورند و آن هم این است مصرف آنها جلوی اضافه وزن را می گیرد. اضافه وزن خطر ابتلا به خیلی از سرطان ها از جمله سرطان روده ی بزرگ –سرطان مری و سرطان کلیه را کاهش می دهد. سبزیجات متنوعی مثل سبزیجات  سبز پررنگ و قرمز و نارنجی را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

فولات یک نوع ویتامین بی بسیار مهم است که از ابتلا به سرطان های روده ی بزرگ و مقعد و سینه جلوگیری می کند. این ویتامین به میزان زیادی در میز صبحانه وجود دارد. محصولات غلات صبحانه و گندم کامل منابع خوبی از فولات هستند. در ضمن این ویتامین در آب پرتقال و طالبی و توت فرنگی هم یافت می شود.

دیگر منابع خوب فولات مارچوبه و تخم مرغ هستند. این ویتامین در انواع لوبیا و تخم آفتابگردان و سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج و کاهو هم یافت می شود. بهترین راه دریافت فولات مصرف قرص های ویتامین نیست بلکه مصرف میزان کافی میوه ها و سبزیجات و غلات کامل است.

مواد غذایی سالم و  چندوقت یکبار ساندویچ هات داگ یا ژامبون مشکلی را ایجاد نمی کند ولی کم کردن مصرف گوشت های فرآوری شده مثل کالباس و همبرگر و هات داگ خطر ابتلا به سرطان های روده ی بزرگ و معده را کاهش می دهد. گوشت های دودی و نمک دودی شده حاوی مواد شیمیایی سرطان زا هستند و مصرف آنها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

اینکه خواص ضدسرطانی گوجه فرنگی از لیکوپین(رنگدانه ای که باعث قرمزی گوجه می شود)ناشی می شود و یا ماده ی دیگر هنوز مشخص نیست. ولی تحقیقات ثابت کرده است که خوردن گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان پروستات را کاهش می دهد. مطالعات همچنین نشان داده است محصولات فرآوری شده ی حاوی گوجه فرنگی مثل گوجه فرنگی-سس گوجه فرنگی-رب گوجه فرنگی خواص ضدسرطانی دارند.

با اینکه شواهد هنوز کافی نیستند ولی چای و مخصوصا چای سبز یکی از قوی ترین ضد سرطان ها هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی ثابت شد که چای سبز خطر ابتلا به سرطان های روده ی بزرگ-کبد-سینه-پروستات و ریه و پوست را کاهش می دهد. مطالعات بلند مدت انجام شده هم نشان داد که مصرف چای خطر ابتلا به سرطان های مثانه و لوزالمعده را کاهش می دهد.

انواع انگور و آب آن مخصوصا انگور بنفش و قرمز حاوی ریزوراترول هستند. ریزوراترول حاوی آنتی اکسیدان های قوی و مواد ضدالتهابی است. مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که مصرف انگور جلوی نوعی آسیب که باعث تشدید سرطانی شدن سلول ها می شود را می گیرد. البته این مشاهدات برای گفتن اینکه خوردن انگور یا آب انگور یا شراب از سرطان پیشگیری می کند یا باعث درمان سرطان می شود کافی نیست.


یک دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *